چرایی طــرح فــرآ

طرح فرآ به عنوان طرحی برای تربیت مهندسان توانمند و کارآمد، مبتنی بر چارچوبی فکری و نظری است که چگونگی آموزش مهندسان بر اساس ویژگی‌های مطلوب یک مهندس حرفه‌ای را تبیین می‌کند. رویکرد اصلی طرح فرآ مشارکت و همکاری صنعت به نظام جدیدی از آموزش مهندس است که در آن صنعت و نیازهای آن در عرصه سرمایه انسانی محور اصلی آموزش و تربیت دانشجویان است. نظام آموزشی که شاخصه اصلی آن تربیت مهندسان حرفه‌ای توانمند و مجهز به مهارت‌های علمی، مهارت‌های فنی و فناورانه، مهارت‌های فردی و مهارت‌های خلاقیت و کارآفرینی خواهند بود و در طول آن دانشجویان بخش قابل توجه‌ای از زندگی آموزشی خود را در محیط صنعت و درگیر در موضوعات فنی، علمی و پژوهشی صنعت خواهند بود.

ویژگی های اصلی طرح فردای روشن آموزش

از آنجاییکه هدف اصلی طرح فردای روشن آموزش تربیت نیروی توانمند در حوزه های فنی و مهندسی و متناسب با نیاز صنعت است، برنامه‌های اجرایی این طرح بر مبنای همین اصل طراحی و در دست اقدام قرار گرفته است. به طور خلاصه اصلی‌ترین ویژگی‌های طرح فردای روشن آموزش که آن را با نوع سنتی آموزش متمایز می‌کند عبارتند از:

  • برنامه تحصیلی اصلاح شده بر اساس نیاز صنعت و دانشگاه

طرح فرآ حتی در موضوع توانمندی‌های علمی به برنامه‌های درسی موجود اکتفا نکرده و برنامه درسی خاص خود در هر یک از رشته‌های زیر مجموعه را تدوین کرده است که تلفیقی است از دروس موجود در برنامه‌های درسی متعارف رشته‌ها، دروس بازنگری شده از برنامه‌های درسی متعارف که متناسب با اهداف طرح مورد بازنگری قرار گرفته‌اند و دروس جدید و خاص تعریف شده در طرح. استانداردسازی دروس برنامه‌های درسی طرح بر اساس استاندارد CDIO از جمله ارزش افزوده‌های دیگر برنامه‌های درسی این طرح هستند.

  • برنامه های تکمیلی و آموزشی خارج از دروس دانشگاهی

این برنامه ها شامل فعالیت‌های آموزشی انتقال تجربه و دانش در حوزه‌های مهارتی و فنی با مشارکت کارشناسان و افراد مجرب صنعت پشتیبان طرح، برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی توسعه فردی و مهارت‌های نرم فردی و اجتماعی، برنامه‌های آموزشی انتقال تجربه و دانش در حوزه‌های کارآفرینی با مشارکت کارآفرینان و مدیران موفق کسب‌وکارهای نوین، کلاس‌های آموزشی فناوری‌های نوین مرتبط مانند هوش مصنوعی، توانایی‌های دیجیتال، نرم‌افزارهای تخصصی مرتبط و مانند آنها، برنامه‌های آموزش زبان خارجه، مسابقات علمی، ورزشی و هنری و مانند آنها می‌شود.

  • برنامه های بازدید و حضور در صنعت

بخش قابل ملاحظه‌ای از توانمندی‌ها و مهارت‌های فنی و عملی از طریق حضور مستمر دانشجویان در محیط صنعتی حاصل می‌شوند. این برنامه‌ها شامل  حضور در صنایع گداختار به منظور انجام دوره‌های کارآموزی، کار کارگاهی، پروژه‌های تحقیقاتی، ایده‌پردازی و طراحی در این مجموعه صنعتی و بازدیدهای علمی و حضور در سایر صنایع در قالب دوره‌های کارآموزی و کارورزی و همچنین حضور در دوره‌های مهارت‌آموزی فنی و حرفه‌ای می‌شود. این امر علاوه بر اینکه دانشجویان را با نیازهای صنعت آشنا می‌کند، باعث می شود از نزدیک با فرآیند تولید محصولات، کار با دستگاه‌های صنعتی و طرح‌ریزی تولید یک محصول جدید آشنا و درگیر شوند.

طـرح فردای روشـن آموزش در قاب دوربین

پذیرش دانشجو بر اساس طرح فردای روشن آموزش در دانشگاه اراک از طریق آزمون سراسری 1403

دانشگاه اراک در سال تحصیلی ۱۴۰3-1404 با همکاری گروه توسعه و نوآوری گداختار از میان سه برابر ظرفیت داوطلبان آزمون سراسری و از طریق برگزاری مصاحبه در دو کد رشته‌ مهندسی مکانیک و مهندسی علم مواد در قالب طرح فرآ دانشجو می‌پذیرد.

در صورت تمایل جهت کسب اطلاعات بیشتر و تماس با مشاوران لطفا فرم زیر را پر نمایید. توجه کنید پر کردن این فرم به منزله‌ انتخاب رشته نیست و فرآیند انتخاب رشته، مانند دیگر دانشگاه‌ها از طریق پایگاه سازمان سنجش و در زمان انتخاب رشته انجام خواهد شد.